Köszöntő

A BME Építőmérnöki Kar sok szeretettel köszönti a 2020/21-es tanévben alapképzésre és mesterképzésre felvett hallgatóit! 

  

Mindenkinek szívből gratulálunk, és egyetemi tanulmányaihoz sok sikert kívánunk! 

 

Karunk az építőmérnöki képzéseket folytató intézmények közül az idén is a legmagasabb ponthatárral vette fel diákjait a 8 szemeszteres alapszakra. Nagy öröm számunkra, hogy a felvettek átlagpontszáma megközelíti a 400 pontot.  Több éves tapasztalat, hogy erre a középiskolában megalapozott tudásra szükség van, ez a tudás a záloga annak, hogy hallgatóink mintatanterv szerint haladjanak. A mintatantervről, az oktatásról, a tantárgyakról információk itt olvashatók: http://epito.bme.hu/bsc

A kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények biztosítása érdekében az alapszakra beiratkozott elsősöknek többféle támogatást nyújt az Építőmérnöki Kar, ezek egyike az #építő250 ösztöndíj. Ezt az ösztöndíjat a kiváló középiskolai eredményekkel érkezők nyerhetik el. Az ösztöndíj nem automatikus, arra pályázni kell. Részletes tájékoztató itt olvasható: http://epito.bme.hu/hirek/epito250osztondij

 

Köszöntjük a mesterszakokra felvetteket, akik közül sokan nálunk szerezték meg alapdiplomájukat! Jó döntés volt, hogy folytatják tanulmányaikat mesterszakon, hiszen a mesterdiplomával még érdekesebb és értékesebb munkát végezhetnek szakmai pályafutásuk során. Ismert tény, hogy a mesterszakon tanulók többsége részmunkaidőben, vagy alkalmanként mérnöki munkát vállal tanulmányai mellett. A Kar erre figyelemmel van, és a tanulmányok sikeres elvégzése érdekében egyéni tanulási utakat, illetve lehetőségeket ajánl hallgatóinak.

 

Bízunk abban, hogy diákjaink az egyetemi évek alatt szakmai karrierjük elindításához biztos alapot nyújtó képzésben részesülnek, miközben életre szóló élményekkel gazdagodnak.   

 

Kedves Elsősök! Találkozzunk az egyetemi évnyitón! 

 

ÉMK - Kari Tanulmányi Bizottság

ÉMK - Pályaorientációs Bizottság