Mérnökgeodézia Konferencia 2019

November 9-én tanszékünkön volt a Mérnökgeodézia Konferencia, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, az MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat és az Általános és Felsőgeodézia Tanszék szervezésében. Az idén már ötödször adtunk otthont a rendezvénynek a tanszék Rédey termében. A konferenciát a Magyar Mérnöki Kamara kamarai továbbképzésként akkreditálta.

A rendezvényt Rózsa Szabolcs tanszékvezető és Siki Zoltán a tagozat elnöke nyitotta meg.

A kilenc élőszóban elhangzott és a hét poszter előadást a több mint 100 regisztrált résztvevő hallgathatta illetve nézhette meg. Az előadások és a poszterek a mérnökgeodézia különböző területeiről szóltak.
Az előadások prezentációi a Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat honlapján elérhetők. A konferencián videó felvétel is készült, amelyek a BPMK YouTube csatornáján megtekinthetők lesznek hamarosan.

Tanszékünk oktatói, diákjai négy előadásban is közreműködtek. Égető Csaba a kecskeméti tőzdetojás geometriai ellenőrzéséről, Takács Bence társszerzővel kétfrekvenciás GNSS chipről, Siki Zoltán társszerzővel a fotogrammetriai feldolgozó szoftverekről tartott előadást. A tagozat diplomaterv pályázatán nyertes munkákat is bemutatták a diákok. Karunk hallgatói közül Hrutka Bence tartott előadást.
További információ ...

Rózsa Szabolcs

Takács Bence

Égető Csaba

Siki Zoltán

Hrutka Bence